סינטה בחרדל ותבלינים
מצרכים:
נתח סינטה (כ-2 ק”ג)
3 כפות חרדל חלק
2 כפות זרעי כוסברה
1 כף זרעי חרדל
1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס
8-10 שיני שום כתושות
4 ענפי רוזמרין (רק העלים)
4 כפות שמנ”ז
אופן ההכנה:
את התבלינים היבשים כותשים בעלי ומכתש
מוסיפים את כל שאר המרכיבים ליצירת משחה, מעסים את הנתח מכל צדדיו
מניחים את הנתח על רשת בתבנית רוסטר (אפשר להניח מתחת תפוחי אדמה/דלעת*
חשוב שכשהנתח נכנס לתנור הוא יהיה בטמפרטורת החדר, מחממים תנור ל-250 C, כשהתנור חם מכניסים את הנתח ל-10 דק’.
מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-180 C וממשיכים לצלות כ-12 עד 15 דק’ לכל ק”ג (לא טורבו)
*לאלה העובדים עם מד חום 55-60 מעלות טמפרטורה פנימית למידת עשייה מדיום).
אחרי הוצאת הנתח מהתנור כדאי להמתין 10-15 דק’ לפני הגשתו
בתאבון 🙂