קציצות בקר ודלועים
לקציצות:
1 ק”ג טחון עגלה
1 בצל חתוך גס
1/2 זר פטרוזיליה חתוכה גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
1/2 כפית קינמון
כפית כמון
כפית כורכום
לרוטב:
2-4 עצמות מח
בצל פרוס
דלעת יפנית או אחרת חתוכה גדול
5 שיני שום שלמות
1/2 כפית קינמון
כפית כמון
כפית פפריקה
כפית כורכום
מים
לקציצות:
במעבד מזון נטחן את כל מרכיבי הקציצות למעט הבשר.
נעביר למסננת (לטובת מסה ללא נוזלים)
נשלב את הטחונים עם הבשר ונלוש בידיים לאיחוד טעמים.
ניתן לזה לנוח כ-10 דקות.
נטגן את הקציצות קלות רק ל-״סגירה״ מבחוץ ונניחן בצד.
לרוטב:
במחבת רחב נטגן פרוסות בצל ועצמות מח.
נוסיף את הדלועים ונטגן כשתי דקות
נוסיף את התבלינים ונערבב, ונוסיף כ-2 כוסות מים.
נביא לרתיחה.
נוסיף את הקציצות לרוטב, נוסיף כמה עלי סלרי נכסה במכסה, ונכניס את הסיר לתנור חם עם 200 מעלות לכ-20 דקות.
נוריד את המכסה ונמשיך לצלות את הקציצות לעוד כ-15 דקות.