איך להכין רוסטביף סינטה ?
נתח סינטה במשל 2 ק”ג (לפחות )
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
2 שיני שום
2 כפות עשבי תיבול שונים – רוזמרין ,אורגנו ,טימין, מרווה , בזיליקום
טוחנים יחד את כל מרכיבי המרינדה
משרים את הנתח הסינטה במרינדה לשעה עד 24 שעות (כמה שיותר יותר טוב )
מחממים תנור ל 250 מעלות
מכניסים את נתח הסינטה לצלייה על גבי רשת ומתחת לרשת מוזגים כוס יין אדום וכוס מים
צולים את הנתח 15 דקות , ומנמיכים את החום ל 180 מעלות וצולים יעוד 15 דקות לכל 1/2 ק”ג .
מומלץ למדוד במד חום ולהגיע עד טמפרטורה של 60 מעלות במרכז הנתח (מדיום).
מוציאים מהתנור , נותנים לנתח לנוח כ10 דקות לפני פריסתו .
פורסים את הנתח ומתבלים במלח ופלפל ובמיצים שנותרו בתבנית שבה צלינו את הנתח .