חמין טביט
מצרכים :
4 בצלים בינוניים קצוצים
שמן זית
2 כוסות אורז
2 כפות סילאן
(אופציה 4 ביצים)
אופן ההכנה:
לטגן בצל עם מעט שמן עד שנהיה שקוף
להוסיף אורז ולטגן קלות יחד, להוסיף 2 כפות מוטי רסק שפורפרת
2 כפות סילאן, 1/2 כף מלח , 1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה .
לסדר מעל כרעיים עוף, להוסיף מים עד לכיסוי מלא ולהביא לרתיחה על הגז
לבשל על אש נמוכה כשעה
ניתן להוסיף בשלב זה ביצים שלמות
להכניס לתנור על 180 מעלות למשך כ 3 שעות לבדוק שלא נעלמו כל הנוזלים במידה וכן להוסיף כ1-2 כוסות מים רותחים
להוריד ל 100 מעלות למשך כ12 שעות