מתכון תבשיל אוסובוקו בירקות שורש ועגבניות מתכון מאת עז תלם
3-4 מנות, בשרי וללא גלוטן, 20-30 דקות עבודה, 3 שעות זמן כולל
מצרכים:
1 ק”ג (3 פרוסות יפות) אוסובוקו עגלה פרוס (אני הזמנתי ממרינדו)
2 כפות שמן זית
2-3 גזרים בגודל בינוני, קלופים
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
2-3 גבעולי סלרי (כולל העלים)
3-4 שיני שום, קלופות
כפית אורגנו מיובש או עלים מ-4-5 גבעולי טימין
1 כף רסק עגבניות
1 כוס 150 מ”ל יין לבן (אפשר גם חצי כוס ואפשר גם יין אדום)
3 עגבניות טריות ויפות
2-3 כוסות מים
כפית מלח
כפית סוכר לבן או חום (רשות)
אופן הכנה:
הכנות:
- מייבשים את הנתחים היטב בעזרת מגבת נייר.
- בעזרת סכין חדה עושים 3 חתכים בעומק 1/2 ס”מ בכל אחת מפרוסות האוסובוקו (עוזר לו לשמור על מראה יפה בהגשה).
- חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות (אפשר גם לקצוץ אותם במעבד מזון חשמלי או ידני). אל עלי הסלרי קוצצים דק, את השום פורסים ואת העגבניות חותכים לקוביות.
מתחילים לבשל:
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. שמים בסיר את הנתחים וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
- מוציאים לצלחת.
- מוסיפים את הירקות (בצל, גזר, סלרי, שום) לסיר ומטגנים אגב ערבוב 2-3 דקות, עד שהתרככו מעט. מוסיפים את עלי האורגנו, רסק העגבניות והיין הלבן ומביאים לרתיחה.
- מבשלים מעל להבה גבוהה עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המים ומביאים לרתיחה.
- טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. אם מרגיש לכם טיפה חמוץ, מוסיפים את הסוכר. אפשר להוסיף גם כפית פלפל שחור גרוס אם בא לכם.
הכנה על הכיריים:
- מחזירים את נתחי האוסובוקו הצרובים (עם המיצים שנגרו מהם) לסיר, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 3 שעת או עד שהבשר נימוח.
- אם נראה שהסיר מתייבש, מוסיפים עוד מים.
הכנה בתנור:
- מעבירים את הרוטב לתבנית עמוקה (עדיף כזו שתוכל לשמש אתכם גם להגשה). שמים בתוך הרוטב את נתחי האוסובוקו (עם המיצים שנגרו מהם) ואוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות (חום עליון תחתון רגיל או טורבו) 3 שעות או עד שהבשר נימוח (אפשר גם ב120 מעלות 6 שעות).
- בהגשה אפשר לפזר מעל עשבי תיבול קצוצים שאוהבים כמו בצל ירוק או פטרוזיליה, ולהגיש עם פירה, קוסקוס או אורז
שיספגו את כל הרוטב.