מתכון החודש שוק טלה חגיגית (מתכון מאת הילית סביר צידון )
שוק טלה עם עצם משוחררת בפנים במשקל של כ3.5 ק”ג
חצי כוס אבקת חרדל
רבע כוס פלפל שחור
2 כפות מלח אטלנטי
לירוקים :
2 כוסות שמן קנולה
2 כוסות עלי נענע מופרדים מגבעוליהם
2 כוסות עלי פטרוזיליה מופרדים מגבעולים
כוס זרעי חרדל
כוס זרעי שומר
נייר סופג
חורצים את הנתח לאורכו ולרוכבו (ריבועים)
בקערה, מערבבים את אבקת החרדל, הפלפל השחור והמלח.
מורחים את נתח הבשר התערובת
מכניסים את הנתח לתנור החם לכ 15-20 דקות עד השחמה.
מכסים את הנתח בנייר אלומיניום, ממשיכים לצלות עוד כשעתיים על 190 מעלות.
בינתיים
בסיר קטן מרתיחים את השמן
זורקים לתוכו את עלי הנענע ומטגנים כדקה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
חוזרים על אותה הפעולה עם הפטרוזיליה
חוזרים על אותה הפעולה גם עם הזרעים, אך הפעם נטגן אותם 3-4 דקות
מוציאים מהתנור מפזרים את הירוקים “קראנץ” מעל השוק ופורסים
בתאבון וחג שמח