נתח פיקנייה במשקל ½1 ק”ג, בטמפ’ החדר
4 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
4 אשכולות ענבים שחורים
3ּ־4 רימונים חצויים
1 כף עלי תימין
4 כפות רכז רימונים
פלפל שחור גרוס
1 כפית גרגרי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל
1 כפית זרעי שומר
הוראות הכנה :
מחממים תנור ל-220 מעלות.
חורצים בעזרת סכין חדה את שכבת השומן המצפה את נתח הפיקניה לאורכה ולרוחבה בדוגמת שתי וערב. מושחים את הנתח בשמן זית ומתבלים בכמות נדיבה של מלח ים.
מניחים את הנתח בתבנית ומפזרים סביבו אשכולות ענבים וחצאי רימונים. מפזרים תימין וצולים כ-40 דקות.
מוציאים מהתנור, יוצקים רכז רימונים ומפזרים פלפל שחור, זרעי כוסברה, חרדל ושומר.
מחזירים לתנור, צולים כ-10 דקות נוספות עד לדרגת מדיום (אם מודדים במדחום בשר הטמפ’ הפנימית צריכה להיות 55 מעלות).
מוציאים מהתנור וממתינים כ-10 דקות לפחות לפני הפריסה.
פורסים דק ומגישים מיד לצד הענבים והרימונים עם הרוטב מתחתית התבנית.
שני טיפים חשובים: אל תסירו את שכבת השומן העליונה – היא מוסיפה הרבה טעם ועסיסיות. זכרו להוציא את הנתח מהמקרר לפחות שעה לפני הצלייה.