מצרכים:
לקציצות:
1.5 ק”ג עוף טחון
2 בצלים
זר פטרוזיליה
2 חופנים תרד טרי
כפית מלח
מעט פלפל שחור
לרוטב:
בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
כוס כרוב ניצנים חצוי
חצי כוס רסק עגבניות
כוס אפונה קפואה
2 כוסות מים
כפית פפריקה
כפית כורכום
מלח
הכנת הקציצות:
נטחן במעבד מזון את מרכיבי הקציצות, למעט העוף.
נערבב בידיים את הירוקים הטחונים והעוף לעיסה אחידה
לרוטב העגבניות:
נטגן את הבצל בשמן הזית.
נוסיף את הכרוב ניצנים ונטגן עוד כדקה.
נוסיף את השום, את רסק העגבניות, את המים והתבלינים.
נערבב וניתן לרוטב לבעבע.
ניצור קציצות ונניח אותן ברוטב.
נפזר אפונה מעל, נסגור את הסיר ונבשל כ-20 דקות.
בתאבון !