מתכון בשר מפורק (הכנה בסיסית)
בסיס שמספיק ל8-12 מנות, בשרי, 15 דקות עבודה, 5 שעות זמן כולל
מצרכים:
2 ק”ג בשר לבישול ארוך (אני השתמשתי חצי חצי בבשר חזה וצלעות שהזמנתי ממרינדו)
אופן הכנה:
בתנור:
- מחממים תנור ל-160 מעלות (חום עליון תחתון רגיל או טורבו, זה לא כזה משנה)
- אם הבשר לא הגיע חתוך, חותכים אותו לקוביות גדולות.
- שמים את הבשר בכלי/תבנית שמתאימים לתנור (אם יש לכם סיר ברזל יצוק זה הכי טוב, בתכל’ס זה גם יעבוד בתבנית אלומיניום רגילה).
- שימו לב: חשוב לבחור כלי שהבשר לבדו כמעט ממלא אותו. הבשר מתבשל במיצים על עצמו ולכם חשוב להשתמש בכלי /תבנית קטנים אם מכינים כמות קטנה של בשר ולהפך – כשמשתמשים בכלי בגודל המתאים האדים שנוצרים מבשלים את הבשר ביעילות ושומרים על העסיסיות שלו, בכלי גדול מדי הוא עלול להתייבש.
- סוגרים עם מכסה או אוטמים את התבנית עם נייר אפייה ומעליה רדיד אלומיניום. חשוב שהאיטום יהיה כמה שיותר מהודק וסגור!
- שולחים לתנור (160 מעלות) ל-3-4 שעות, או עד שהבשר נימוח – תוכלו לפרק אותו בקלות עם מזלג ללא התנגדות. אם בתום הזמן הבשר עדיין לא רך יכולים להשאיר אותו עוד קצת.
- מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי ונותנים לבשר להתקרר מעט.
על הכיריים:
- בסיר רגיל: שמים את הנתחים בסיר עם כ
וס מים. מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומעליו מגבת מטבח. - מבשלים ע
ל להבה בינונית-נמוכה 3-4 שעות עד שכל הבשר נימוח, ואז מסירים את הכיסוי ומבשלים ללא כיסוי עד שכמעט כל המים מתאדים. - בסיר לחץ: שמים את הנתחים בסיר לחץ ומוסיפים מים עד קו המינימום שבסיר. מסירים לרתיחה, סוגרים ומביאים ללחץ.
- מבשלים בלחץ שעה או עד שהבשר נימוח לחלוטין. משחררים את הלחץ מסירים את המכסה ואם נשארו הרבה נוזלים בתחתית הסיר מבשלים ללא כיסוי עד שרובם מתאדים.
פירוק הבשר (לא משנה איך הכנתם):
- בעזרת מועך פירה רגיל מועכים את הבשר 1-2 דקות עד שהוא מתפרק לסיבים/חוטים דקים. מועכים עם כל השומן והנוזלים שיש בתחתית, ביחד הכל מתחבר טוב.
- אם אין מועך פירה ניתן לפורר עם הידיים ברגע שהבשר התקרר מספיק כדי לגעת בו.
- נותנים לבשר להתקרר לחלוטין ואז מחלקים לקופסאות ומקפיאים חצי שנה או שומרים במקרר שבוע (או מיד מכינים מתכון כמו זה שיובא בהמשך).
- כשרוצים להפשיר – שמים במקרר לילה פני שמכינים שיפשיר לאט ובטוח.
איך מכינים כריך בשר מפורק?
בלי להסס נמשיך למתכון מעולה : כריך בשר מפורק ברוטב ברביקיו ביתי, סוג של סלופי ג’ו משודרג.
אתם יכולים להשתמש בכל רוטב ברביקיו שאתם אוהבים (כולל זה שפורסם כאן בבלוג: רוטב ברביקיו ביתי מושלם) ואתם גם יכולים לבנות את הרוטב בעצמכם כפי שיוסבר מיד.
בניגוד להמבורגר, שחשוב להגיש על המקום, את הבשר עם הרוטב לכריך אתם יכולים להכין אפילו שלושה ימים מראש ורק לחמם לפני שרוצים להגיש. מבחינת תוספות שימו מה שבא לכם, אני הלכתי על עגבנייה, בצל סגול, חסה וסלט כרוב ביתי.
חשוב להשתמש בלחמניה שסופחת את הטעמים – אז לחמנית המבורגר עושה כאן עבודה מצוינת.
אגב, אני אגלה לכם בסוד שהבשר הזה טעים גם מעל נודלס ופסטה, לא חייבים בכלל להכין כריך.
ואם בא לכם להשתמש ברוטב מוכן, צריך משהו כמו 1/2 כוס רוטב ועוד 1/4 כוס מים.
מתכון כריך בשר מפורק ברוטב ברביקיו ביתי
4 מנות, בשרי, 20 דקות זמן כולל (בהנחה שהבשר מוכן)
מצרכים:
לבשר:
550-700 גרם (בערך חצי כמות מהמתכון שמעל – הוא מאבד נוזלים ומשקל בבישול) בשר מפורק מוכן, מופשר אם השתמשתם בבשר קפוא.
1 בצל בגודל בינוני-קטן
כף שמן זית
3-4 כפות קטשופ
2-4 כפות רוטב סויה
2-4 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה פפריקה (מעושנת, חריפה או מתוקה, מה שאוהבים)
2 כפות חומץ כלשהו (אני שם חומץ תפוחים)
1/4 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה:
4 לחמניות המבורגר או לחמניות חלה או לחמניות קשר
1 בצל סגול, פרוס דק לטבעות
1 עגבנייה, פרוסה דק לעיגולים
6-8 עלי חסה יפים, חתוכים גס או קצוצים דק
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
מלפפונים חמוצים פרוסים דק
אופן הכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות (ואפשר גם לגרר בפומפייה ולהוסיף לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו)
- מחממים במחבת רחבה את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
- מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/4 כוס).
- מערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית 1-2 דקות. טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או
- מלוח מדי מוסיפים סוכר.
- מוסיפים פנימה את הבשר ונותנים לו להתחמם והתפרק ברוטב. מפרקים אותו בעזרת כף עץ עד שכל חחוטי הבשר מצופים היטב ברוטב.
- בשלב זה כדאי לטעום שוב ולהוסיף עוד מלח אם צריך. אם הסיפור נראה יבש, ניתן להוסיף 3-4 כפות מים.
להגשה:
- קולים את הלחמניות בתנור, טוסטר אובן או מחבת.
- בתנור/טוסטר אובן שמים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים ל-180 מעלות, 5 דקות או עד שזהו
- במחבת – שמים את חצאי הלחמניות במחבת רחבה מעל להבה בינונית-גבוהה וקולים 2 דקות מכל צד עד שזהוב.
- שמים את חצאי הלחמניות מעל צלחות הגשה. מעל כל לחמניה שמים מתערובת הבשר החמה בנדיבות, ומעל שמים את הירקות שאוהבים. סוגרים מגישים ואוכלים. אני אוהב להגיש עם סלט כרוב בצד ותפוחי אדמה פריכים כשממש בא לי להשקיע.
מוזמנים גם לסרטון :