Skip to Content
המחירון והמבצעים באתר אינם כוללים את רשת מרינדו GO
04-9120182

לזניית כרוב ובשר מפורק “מושחתת” מאת הילית סביר צידון

 

7de09af3 86b8 497a A40a 7fe102d2c369

לבשר המפורק:

1.5 ק”ג נתח צלעןת עגלה

2 בצלים חתוכים גס

3 גזרים או בטטה חתוכים גס

ראש סלרי חתוך גס

6 שיני שום

חופן עלי פטרוזיליה

זר עשבי תיבול: טימין, מרווה, אורגנו, רוזמרין

מלח, פלפל

מים  (אפשר כוס יין לבן)

שמן זית/חמאה

אופן הכנת הבשר:

נתבל את הנתח במלח ופלפל ונצרוב במחבת לסגירה בשמן זית או חמאה בסיר שמתאים לתנור או תבנית

נוציא את הבשר מהסיר/תבנית ונכניס את שאר המרכיבים ונצרוב אותם קלות לספיגת טעמי הבשר שבסיר .

נוסיף מים (אפשר גם כוס יין לבן) ונגרד בכף עץ את משקעי המחבת ונמשיך לאדות את תכולת המחבת כחמש דקות.

נחזיר את הירקות והבשר לנוזלים, נוסיף מים עד מחצית גובה הבשר נתבל במלח ופלפל

נכסה את התבנית ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל15 דקות, נוריד את הטמפרטורה בתנור ל150 מעלות ל 3-5 שעות (עד ריכוך מלא של הבשר)

(אפשר גם להשאיר ללילה על 100 מעלות)

כשהבשר רך מאוד נפרק אותו לשערות וגם את הירקות (הבשר המפורק עוד ימשיך עוד ימשיך לספוג את נוזלי הסיר, זה הזמן לתקן תיבול עם פלפל ומלח..

להכנת הלזניה:

2 יח כרוב חצוי מופרדים מהגזע העבה המחבר את העלים, נחלוט במים רותחים כ 10 דקות עד התרככות העלים, נוציא למסננת.

רכיבים רוטב בשמל:

100 גרם חמאה

4 כפות קמח

ליטר חלב

4 כפות פרמז’אן מגורד

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

להכנת רוטב בשמל:

נמיס חמאה במחבת, נוסיף את הקמח ונערבב עד לקבלת פירורים, נתחיל להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את החלב

ונערבב עד למרקם דייסתי מבעבע קלות. נוסיף את הפרמזאן והתבלינים, נערבב קלות ונכבה את האש.

להרכבת הלזניה:

על תחתית התבנית נניח שכבת עלי כרוב, עליה ניצוק את כל רוטב הבשמל ונמתין מספר דקות להתמצקות הרוטב, מעל נפזר את הבשר המפורק, ומעלין עוד פרמז’ן

נסגור בשכבה נוספת של עלי כרוב.

נבריש שמן זית מעל עלי הכרוב ונכניס לתנור חם על 200 מעלות ל 20-30 דקות עד השחמת עלי הכרוב

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן