Skip to Content
משלוח חינם בקנייה מעל 500 ש״ח
04-9120182

בשר מפורק/ הילית סביר צידון

רוצים לאכול טוב כל השבוע באפס מאמץ? תתחילו את השבוע בסיר של בשר מפורק. הוא דורש מעט מאוד עבודה – רק קצת סבלנות – ומכאן אפשר להמשיך לפסטה, כריכים מושקעים, לזניה ועוד אינספור מנות.

הילית סביר צידון, הבשלנית והמארחת החביבה עלינו, ממליצה בחום להשתמש בבריסקט מיושן היטב, – הוא אמנם מצריך זמן בישול ארוך יותר, אבל מתגמל בבשר מפורק עם רמת שומן מושלמת. במתכון זה ניתן לעשות שימוש גם בכמעט בכל נתח שמתאים לבישול ארוך כמו צלי כתף, צלעות, צוואר, אסאדו ועודהציצו בסרטונים הקודמים שלנו.

מתכון בשר מפורק של הילית סביר צידון:
נתח בריסקט במשקל 1.5 ק”ג
שמן זית לטיגון
1 גזר חתוך גס
1 בצל חתוך גס
5-4 תאנים טריות שלמות (בעונה) או קונפי תאנים (לא חובה)
צרור בוקה גרני (עשבי תיבול כמו עדי דפנה, מרווה, פטרוזיליה, טימין ורוזמרין)
מלח ופלפל שחור

1. מחממים תנור ל־150 מעלות.
2. מחממים מעט שמן בסיר כבד שמתאים גם לתנור וצורבים את הנתח כ־5 דקות מכל כיוון, עד הזהבה יפה. מוציאים את הבשר לצלחת.
3. באותו סיר, צורבים מעט את הירקות והתאנים ומתבלים במלח ופלפל. מחזירים את הבשר ומוסיפים מים חמים עד אמצע גובה הבשר. מביאים לרתיחה.
4. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם ל־4 שעות, עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.
5. מפרקים את הבשר לסיבים ארוכים, בתוך הסיר עם הנוזלים והירקות, כך שהוא סופג את הנוזלים ומתקבל תבשיל עסיסי. טועמים ומתקנים תיבול.
ואפשר גם בסו-ויד: מניחים את כל המרכיבים למעט התאנים בשקית ואקום ומבשלים באמבטיית סו-ויד בטמפרטורה של 52 מעלות כ־12 שעות, עד ריכוך מוחלט. לקראת תום ההכנה מחממים תנור ל־230 מעלות. מעבירים את הנתח והירקות לתבנית, מוסיפים את התאנים וצולים 15 דקות בתנור החם. רוצים לאכול טוב כל השבוע באפס מאמץ? תתחילו את השבוע בסיר של בשר מפורק. הוא דורש מעט מאוד עבודה – רק קצת סבלנות – ומכאן אפשר להמשיך לפסטה, כריכים מושקעים, לזניה ועוד אינספור מנות.

הילית סביר צידון, הבשלנית והמארחת החביבה עלינו, ממליצה בחום להשתמש בבריסקט מיושן היטב – הוא אמנם מצריך זמן בישול ארוך יותר, אבל מתגמל בבשר מפורק עם רמת שומן מושלמת. לעוד נתחים שמתאימים לבשר מפורק, הציצו בסרטונים הקודמים שלנו.

מתכון בשר מפורק של הילית סביר צידון:
נתח בריסקט במשקל 1.5 ק”ג
שמן זית לטיגון
1 גזר חתוך גס
1 בצל חתוך גס
5-4 תאנים טריות שלמות (בעונה) או קונפי תאנים (לא חובה)
צרור בוקה גרני (עשבי תיבול כמו עדי דפנה, מרווה, פטרוזיליה, טימין ורוזמרין)
מלח ופלפל שחור

1. מחממים תנור ל־150 מעלות.
2. מחממים מעט שמן בסיר כבד שמתאים גם לתנור וצורבים את הנתח כ־5 דקות מכל כיוון, עד הזהבה יפה. מוציאים את הבשר לצלחת.
3. באותו סיר, צורבים מעט את הירקות והתאנים ומתבלים במלח ופלפל. מחזירים את הבשר ומוסיפים מים חמים עד אמצע גובה הבשר. מביאים לרתיחה.
4. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור החם ל־4 שעות, עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.
5. מפרקים את הבשר לסיבים ארוכים, בתוך הסיר עם הנוזלים והירקות, כך שהוא סופג את הנוזלים ומתקבל תבשיל עסיסי. טועמים ומתקנים תיבול.
ואפשר גם בסו-ויד: מניחים את כל המרכיבים למעט התאנים בשקית ואקום ומבשלים באמבטיית סו-ויד בטמפרטורה של 52 מעלות כ־12 שעות, עד ריכוך מוחלט. לקראת תום ההכנה מחממים תנור ל־230 מעלות. מעבירים את הנתח והירקות לתבנית, מוסיפים את התאנים וצולים 15 דקות בתנור החם.

המתכון יתאים לכל נתח לבישול ארוך כמו שפונדרה, אסאדו או צוואר. לא בטוחים באיזה נתח לבחור? מוזמנים להתייעץ עם הקצבים שלנו או כאן בתגובות!

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן