איך מכינים איירון סטייק ? מתכון לאיירון סטייק צלוי על הפלאנצ’ה
איירון סטייק שנקרא גם פלאט איירון בשל צורתו השטוחה
נתח משגע שנוצר מנתח צלי כתף (כתף מספר 5), שחצו אותו באמצעו והוציאו לו את הגיד הראשי החוצה אותו לאורכו.
כך נוצרו שני סטייקים רחבים ושטוחים, עסיסיים ומשוישים.
נתבל את שני הנתחים במלח ופלפל גרוס , נוסיף תבלינים : כמון, פפריקה, צ׳ילי חריף ( או תבלין לסטייק)
נצרוב במחבת לוהטת בחמאה ושמן זית 2-3 דקות מכל צד.
נעביר לקרש חיתוך וניתן לנתחים לנוח מספר דקות.
נפרוס לפרוסות דקות ונגיש עם (אופציה :תלולית שמנת חמוצה), פלפל חריף , עגבניה סחוטה , שמן זית מלח ופלפל