המתכון בהשראת גורדון רמזי לאוסובוקו טלה
אז מה צריך?
4 נתחים של אוסובוקו טלה (שלמים )
4 פלפל חלפיניו
פלפל צ’ילי
פלפל הברנו שוקולד
חצי בקבוק יין אדום
4 אצבעות ציר בקר מרוכז
דבש
נענע טריה
גרידת ליים
אופן ההכנה :
לחלק החריף לוקחים 4 פלפלי חלפיניו בחריפות מתונה ופלפל הבנרו שוקולד אחד שלם שכבר היה חצי מיובש (אפשר לייבש אותם במרפסת)
כנוזל בישול משתמשים בחצי בקבוק יין אדום וב-4 אצבעות ציר בקר מרוכז על 4 כוסות מים.
הסיר נכנס ללא כיסוי לתנור על 130C למשך 2.5 שעות, מסונן ונכנס בחזרה למקרר ללילה (ככה קל יותר להסיר את שכבת השומן שמתגבשת על פני הנוזל).
למחרת – מצמצמים את הנוזלים עם הבשר באיטיות, עד למרקם סירופי ומוסיפים תיבול של מלח, פלפל ומעט דבש.
להגשה מכינים קצת גרמולטה שמורכבת מנענע, צ’ילי חריף וגרידת ליים כדי ל”רענן” את התבשיל.
בתאבון!
ההשראה למתכון של גורדון רמזי https://youtu.be/dz-rA15Wkao
המתכון נכתב ע”י פרי ליטאי מנהל קהילת הבשריסטים