Skip to Content
המחירון והמבצעים באתר אינם כוללים את רשת מרינדו GO
04-9120182

תבשיל זנב עגלה מאת הילית סביר צידון

תבשיל עם רמיזות רומאיות עדינות מומלץ להגיש לצד פירה או אורז.

רכיבים ל-6 מנות:

1.5-2 ק”ג זנב עגלה

2 מקלות סלרי פרוסים

בצל בינוני או 3 בצלי שאלוט חתוכים קטן

ראש סלרי קטן מקולף וחתוך קטן

שומר פרוס דק

2 גזרים קלופים וחתוכים

ראש שום חתוך לחצי

מקל קינמון

כף קקאו אמיתי-שמרו אותו לסוף!

5 שיני ציפורן

כפית אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל שחור גרוס

כוס יין לבן יבש

חצי פחית עגבניות מרוסקות או כף רסק מצומצם (mutti) מעורבבים ב-4 כוסות מים

 

הוראות הכנה:

משחימים את חתיכות הזנב בסיר ומוציאים.

מטגנים את הירקות כ-2-3 דקות ומוסיפים את השום יחד עם התבלינים (למעט הקקאו).

מחזירים את חתיכות הזנב לסיר, מערבבים ומוסיפים את כוס היין.

ממשיכים לבשל בחום בינוני-גבוה עד שהיין התאדה לחלוטין, מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר (ומשאירים פתח ליציאת אדים) וממשיכים לבשל בחום נמוך כ-3-4 שעות או עד שהבשר נופל מהעצם.

לאחר שעבר הזמן, מוציאים את העצמות מהסיר ומגרדים את כל הבשר שעליהן.

מורידים מחתיכות הבשר שומן מיותר ומחזירים חזרה אל הסיר.

כעת, מוסיפים את הקקאו, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מכסים שוב את הסיר וממשיכים לבשל בחום נמוך כ-5 דקות נוספות וזהו-מוכן.

בתאבון 🙂

בחזרה למעלה
דילוג לתוכן