רכיבים לאורז:
3 כוסות אורז (פרסי, יסמין, בסמטי, מה שאוהבים) שטוף היטב.
כוס זרשק (דומדמניות) שניתן להשיג בכל חנות טבע, לטגן במחבת עם מעט שמן זית וכף מים כ 5 דק’ על אש בינונית.
2-3 תפוחי אדמה פרוסים
לקציצות:
מערבבים היטב בחצי קילו בשר טחון מעורב טלה ועגל, חופן פטרוזיליה קצוצה דק,
2 בצלים טחונים וסחוטים היטב
מלח, פלפל, כפית כורכום.
מכינים קציצות קטנטנות מטגנים היטב במחבת עם מעט שמן.
לבצל המקורמל:
פורסים דק 3 בצלים ןמטגנים במחנת עם שמן זית על אש קטנה עד שהופכים לשחומים ורכים.
מי זעפרן:
מניחים בכלי קטן כפית של חוטי זעפרן עם 2 קוביות קרח כך נשמר הצבע האדום.
הכנה והרכבה:
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים רותחים וכף גדושה מלח כ 10 דקות ומסננים.
בסיר עמוק מניחים רבע כוס שמן זית וכפית כורכום. מניחים פרוסות תפוחי אדמה וחצי מכמות האורז. מעל מניחים את הזרשק הקציצות והבצל המטוגן
ומכסים שוב בחצי השני של האורז. מעל הכל שופכים את מי הזעפרן ומכסים היטב(עדיף עם מגבת מתחת למכסה)
על אש גבוהה 7 דקות ואז על אש הכח נמוכה 45 דקות עד שעה.הופכים את הסיר על גבי צלחת הגשה וטורפים.