אושפלו מאת הילית סביר צידון
1.5 קג קוביות בשר לבישול ארוך – שפונדרה, צלעות, צואר..
2-3 בצלים חתוכים לפרוסות חצויות
2 גזרים מגורדים
1.5 כוסות אורז מושרה במים כשעה ומסונן.
כף זרעי כמון
מלח פלפל
נטגן בסיר רחב את קוביות הבשר עד סגירה
נוציא את הבשר לכלי נפרד
נטגן עד קירמול את הבצל בסיר בו טוגן הבשר
נחזיר את הבשר ונערבב אותו עם הבצל
נתבל בכמון, מלח ופלפל
נוסיף מים עד חצי מגובה הבשר
נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה כשעתיים עד ריכוך מלא של הבשר.
הבישול יהיה בסיר מכוסה.
כשהבשר רך נוסיף את הגזר והאורז
נוסיף מים עד כיסוי האורז
נטעם את המים כדי לבדוק אם יש צורך לדייק תיבול.
נכסה את הסיר, נביא לרתיחה נוספת ונבשל על אש קטנה עוד כ 20ֶ-30 דקות עד שהאורז מוכן.
להגשה
נהפוך את תכולת הסיר לצלחת הגשה גדולה
ובתאבון 🙂